Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 166 (2002), 2.5/3.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения за 166 (2002), 2.5/3.0 V6

Здравейте, колеги!
    Нов съм във форума (не намерих търсачката) и от известно време си търся автомобил. Досега не съм карал/имал Алфа, но като търсех, попаднах на доста добри оферти за горепосочения модел с двата мотора.
    Ще съм ви благодарен да ми кажете своето мнение за тези двигатели и като цяло за 166-цата. Какви са им слабите страни, разход, данъци, Г.О., каско, цени на рутинните ремонти и т.н.

Благодаря предварително!

Наистина има много ама много писано !!!
    Търсачката е в най-горната лента и пише Search (6-та се пада от ляво-надясно) някъде там се крият твоите отговори
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от Don Vitorio Покажи съобщение
      Здравейте, колеги!
      Нов съм във форума (не намерих търсачката) и от известно време си търся автомобил. Досега не съм карал/имал Алфа, но като търсех, попаднах на доста добри оферти за горепосочения модел с двата мотора.
      Ще съм ви благодарен да ми кажете своето мнение за тези двигатели и като цяло за 166-цата. Какви са им слабите страни, разход, данъци, Г.О., каско, цени на рутинните ремонти и т.н.

Благодаря предварително!
      Колега, в този раздел има доста информация и доста подробна но с една дума тези мотори са перфектни двигатели, имат сравнително висок разход и относително малка еластичност в ниските обороти, поддръжката им не е нищо особено трудно нито особено скъпо.
      Ако си решил да имаш Алфа 166 това е прекрасен автомобил има някой неща, които са малко особени по конструкцията на някой агрегати но това не е проблем.
      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Ами ще потърся, но ако наистина поддръжката не е толкова скъпа, колкото си мисля, това определено става вариант. Високият разход е ясен...

Comment

Темата на колегата valjo е доста изчерпателна по въпроса с цените, определено дава яснота. А какъв разход ви дава 3.0 на градско/извънградско?

Comment

Благодаря предварително!
            Мнение за 166 : Най-добрия и готин автомобил...Мания...
            Разход - голям...
            Данъци - огромни...
            ГО - хм ... ...
            Каско - високо...
            Цени ремонти - Нормални за суперавтомобил...
            Няма да съжаляваш
            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Темата на колегата valjo е доста изчерпателна по въпроса с цените, определено дава яснота. А какъв разход ви дава 3.0 на градско/извънградско?
              Ето официалните данни за този двигател , но да знаеш че е много относително !!! Щом си от София знаеш че трафикът е ужасен особено лятото , няма как да не висок ! Ако е автомат да не говорим с тези 4-скорости , вземи си ръчни и с 6-та скорост извън града ще пееш ! http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/150.html

Comment

Не говорим за автомат изобщо! Търся само ръчка! И то евентуално точно тази 6-скоростната.

Comment

Не говорим за автомат изобщо! Търся само ръчка! И то евентуално точно тази 6-скоростната.
                  добър избор! мисля, че можеш да намериш доста запазен автомобил но въобще върха на който съм попадал е ей това -

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...T&pageNumber=1

не е много скъпа и мислех да я взема ама не искам две еднакви коли
                  Tormentvm In Dvm Demens

Comment

е добре, де, колко ОГРОМНИ са все пак данъците и каското???
                    Last edited by Don Vitorio; d.m.y г., 23:09.

Comment

е добре, де, колко ОГРОМНИ савсе пак данъците и каското???
                      на моята кола която е 2004 година застрахователната стойност мисля беше 17 000 а каското ми е 600 лева на година плащам го на вноски по 150 лв. на тримесечие.
                      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                        добър избор! мисля, че можеш да намериш доста запазен автомобил но въобще върха на който съм попадал е ей това -

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...T&pageNumber=1

не е много скъпа и мислех да я взема ама не искам две еднакви коли
                        Ейййййй, тва верно е мания!!! Обаче цената е двойна, че и повече на това, което мога да си позволя...
                        Last edited by Don Vitorio; d.m.y г., 23:10.

Comment

Ейййййй, тва верно е мания!!! Обаче цената е двойна, че и повече на това, което мога да си позволя...
                          това е върховия модел все пак а и е като нова приятеля Гиги скоро си купи още една 166 2.0 v6 turbo за доста добри пари а приятеля Плеймен си взе преди време една трилитрова за супер добри пари в отлично състояние само дето той твърди че била ФИАТ та не я кара завалията
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html Данъка е ясен виж каското е както ти си го направиш

Comment

2.5 не е лош двигател.Средният разход е около 11л бензин.Върви доста добре и в ниски и във високи обороти.Хубав двигател е.Обслужването му е колкото на JTД, но е неудобен за ремонт.Нещо електрониката се оказва, че му е слабо място.
                              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                              Opel Astra J
                              ex:
                              Alfa Romeo 164 2.5TD
                              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                              X